Lid worden?

Wat leuk dat je overweegt lid te worden van onze gezellige orkest! Hieronder een aantal onderwerpen die je overweging misschien een stuk makkelijker maken.
De minimale leeftijd om lid te worden is 8 jaar. Afhankelijk van het volwassenheidsniveau kan een uitzondering worden gemaakt voor jongere kinderen. Een maximumleeftijd bestaat absoluut niet!

Het traject
Wanneer je besloten hebt lid te worden van de vereniging volgt een informeel kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek zullen gegevens uitgewisseld worden. Het verdere traject wordt met je besproken en is onder andere afhankelijk van je ervaring, leeftijd en/of het al dan niet bezitten van een eigen instrument. Hieronder een toelichting:

De Slagwerkgroep
Je krijgt les van onze instructeur Marian Orgers en als je nog geen ervaring hebt volg je het volgende traject.

Stap

Tijdsduur

Bij voldoende afsluiting

Stap 1

ongeveer 1 jaar

Deelname aan de slagwerkgroep

Stap 2

ongeveer 1 jaar

Afname A-examen (KNMO-niveau)

Fanfare
Je krijgt les van onze dirigent Walter Siol of een van onze ervaren leden en volgt het volgende traject.

Stap

Tijdsduur

Bij voldoende afsluiting

Stap 1

ongeveer 1 jaar

Deelname aan de samenspeelgroep

Stap 2

ongeveer 1 jaar

Deelname aan fanfare orkest

Stap 3

ongeveer 1 jaar

Afname A-examen (KNMO-niveau)

De keuze voor een instrument is niet geheel vrij. Voor een mooie klank van het orkest is het belangrijk dat er een goede balans is tussen de verschillende instrumenten. Daarnaast is er ook een bepaalde beperking in het aantal beschikbare instrumenten. De dirigent en het bestuur zullen samen bekijken welk instrument het beste bij de vereniging en u past, en of het mogelijk is om je eventuele wens te vervullen. Je bent op geen enkel moment verplicht om zelf een instrument aan te schaffen.

Als je al enige ervaring hebt zal de dirigent of instructeur in overleg met het bestuur bepalen op welk niveau je je bevindt en waar je kunt instromen. Tijdens de eerste les ontvang je natuurlijk een blaasinstrument of een paar stokken en een drumpad, zodat je thuis kunt oefenen. 

Een eigen blaasinstrument
Wanneer je een eigen instrument hebt, kunt je natuurlijk ook lid worden. De kwaliteit van het instrument moet van tevoren wel goedgekeurd worden door de dirigent en het bestuur. Ook zal bepaald worden welk niveau je hebt en of eventuele (bij)scholing wenselijk is. Het traject zal per persoon verschillen.

Kosten (in 2021)

Contributie:

Volwassenen

 € 120,- per jaar

 € 10,- per maand

Kinderen (t/m 17 jaar)

 €   90,- per jaar

 € 7,50 per maand

Er hoeft geen contributie betaald te worden door leerlingen die nog niet mee repeteren met de slagwerkgroep of fanfare.

Lesgeld (per schooljaar):

Slagwerkgroep

€ 200,- per jaar

Fanfare

 € 200,- per jaar (deelname samenspelgroep inclusief)

Repetities

De fanfare repeteert op maandagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur. De slagwerkgroep repeteert op woensdagavond van 19:30 uur tot 21:00 uur. de lestijden worden in overleg vastgesteld. 

Nog niet helemaal zeker?
Mogelijk twijfel je nog. Is het werkelijk iets voor mij of mijn zoon/dochter? U kunt altijd binnenlopen op een van de repetities om te luisteren, kennis te maken en vragen te stellen. Daarnaast is het ook mogelijk om tijdens een aantal proeflessen (vrijblijvend) ervaring op te doen.

Configureer deze downloadwidgetAanmelden?

E-mailen
Map
Info
Instagram